Steven Pauwels

Van opleiding heb ik een bachelor Lichamelijke Opvoeding behaald, wat een weerslag is van mijn liefde voor sporten maar ook van het ‘doorgeven’ van plezier beleven in bewegen en het leren ervan. Zowel individueel als in groep is het mogelijk om voldoening te halen uit en gelukkig te worden van de rechtstreekse effecten die lichamelijke oefening kan teweegbrengen. 

In 2015 behaalde ik de graad van ‘professor’ in capoeira in Brazilië in de school ‘Filhos de Bimba’. Ik startte hiermee in 1998 en gaf sinds 2000 ook al les. In totaal verbleef ik 3 jaar in Brazilië om te trainen.

In 2016 startte ik met Qi Gong, eerst bij Johan Dingenen en daarna ook bij Daochi bij Theo de Gelaen. In de eerste 3 jaar kwam ik aan een kleine 1000 oefenuren, elk vrij moment werd hieraan besteed. Ondertussen zoek ik naar een verbinding van capoeira met energetische principes van qi gong, onder leiding van master Johan Dingenen. 

Als oprichter van de vzw zoek ik naar mogelijkheden om de specialisaties van de verschillende docenten te promoten: qi gong, energetische behandelingen, dim mak, tai chi, relaxatie, weerbaarheidstrainingen etc. Elke docent beschikt over een breed gamma van bekwaamheden. We willen deze samenbrengen tot een gevarieerd programma waarin we in de diepte gaan in de verschillende takken en daarnaast ook de technieken samenbrengen om elkaar te versterken en te vernieuwen. 

Ik zelf werk al met groepen sinds mijn jeugd in de KSA, gaf les aan kleuters, lagere schoolkinderen, in het secundair onderwijs, buitengewoon onderwijs en gaf workshops in het hoger onderwijs, op sportkampen enz. Voor een groep staan is voor mij een tweede natuur en elke groep neem ik mee op een reis waarvan de deelnemers nooit op voorhand konden vermoeden over welke mogelijkheden ze beschikken, zowel voor capoeira als voor qi gong. Kwaliteit is de vereiste voor elk leermoment, van elke docent!