Els Mertens

Van kindsbeen af ben ik gebeten door dans en beweging. Als een manier om me uit te drukken en me te verbinden met mezelf, als een zeer intuïtief, gevoelsgericht persoon. Een aantal moeilijke periodes in mijn leven leidden tot een pad verder naar binnen in mezelf. Ik zocht naar een diepere vorm van ontspannen, lichamelijk en mentaal loslaten en in evenwicht komen. In deze zoektocht verdiepte ik me de afgelopen 15 jaar gaandeweg in yoga, Oosterse filosofie, meditatie, Qi Gong, Oosterse geneeskunde en sjamanisme.

Qi Gong vormt voor mij een kruispunt, een thuiskomen bij de essentie van mijn zoektocht. De verbinding met je Qi, je levensenergie, en deze voelen stromen, geeft me een krachtig gevoel van zijn. Ermee werken, blokkades losmaken, energie vrij laten stromen en je zelfhelend vermogen stimuleren, zijn geïntegreerd in mijn dagelijks leven. En deze praktijk geef ik in mijn lessen en individuele behandelingen door aan anderen. In verbinding met anderen ben ik een rustbrenger en een bezieler. Als lesgever neem ik mensen mee in een ervaring, ik help hen op weg om te voelen, contact te maken met zichzelf en ik ondersteun hen in het vinden van een goed lichamelijk en mentaal welzijn.

 

Ik behaalde de graad van leraar (Qi Gong expert) in de Qi Gong lerarenopleiding (2016 - 2020) bij DAO CHI Qi Gong academie (grootmeester Theo De Gelaen), aangevuld met de jaaropleiding Energetisch coach en Kiatsu massage.

Daarnaast blijf ik me voortdurend bijscholen bij verschillende Qi Gong meesters als Johan Dingenen, Mantak Chia en Ken Cohen en via het aanbod van OTCG in Antwerpen en Zhineng Instituut. Ik bestudeer literatuur met betrekking tot Qi Gong, taoïsme, traditionele chinese geneeskunde, sjamanisme en energetische geneeskunde. Inspiratie vanuit deze verschillende invalshoeken zit dan ook vervlochten in mijn vorm van Qi Gong.

        

Neem contact op met Els Mertens

Belgium

Onze privacyverklaring is van toepassing.