Gerard Wevers
In mijn jeugdjaren was ik een fervend karateka. Deze krijgskunst heb ik een 8 tal jaren beoefend. Het sporten samen met het werken gaan en de kinderen erbij was op dat moment niet meer combineerbaar. Ben dan gestopt met het beoefenen van karate.
Na verschillende jaren werken in de bouw wou ik de draad weer opnemen en karate terug een plaats geven in mijn leven. Maar plots bleek mijn lichaam de fysiek zware trainingen niet meer aan te kunnen zoals in mijn jeugdjaren. Wat nu?
De goesting om te sporten was groot en ik bleef dan ook een hele tijd zoeken naar een geschikte sport. Deze moest alleen fysiek haalbaar en voldoende uitdagend zijn. Tot ik op een dag een tip kreeg van een familielid. Hij bracht me in contact met Qi Gong… nog nooit had ik van deze sport gehoord.
Qi Gong voldeed niet dadelijk aan mijn behoefte, fysiek totaal niet zwaar, zelfs zeer goed doenbaar. Het was de andere kant van Qi Gong, het zachte waar ik door getriggerd werd en bleef.
Na het behalen van mijn zwarte band, leraar Qi Gong, ben ik les beginnen geven aan mijn eigen groep. Lesgeven aan een eigen groep heeft mij enorm geholpen om te kunnen door te groeien naar mijn Mastergraad in de Qi Gong. Het moeilijke begin en het toch ‘even’ volhouden duurt nu al 15 jaar.
Het is in deze 15 jaar niet alleen gebleven bij het leren van Qi Gong, maar ook het gebruik van Qi Gong in de krijgskunst Kyusho jitsu. Deze krijgskunst heb ik pas later geleerd omdat de Qi Gong voorrang had. Later heb ik mijn 3de Dan graad behaald in de Kyusho jitsu.
Het is fijn dat je alle facetten binnen Qi Gong los kunt beoefenen van elkaar. Toch is de Qi Gong niet weg te denken uit Kyusho jitsu, Dim mak, kiatsu… en in alles wat we doen in het dagelijkse leven.
De grootste uitdaging is het blijven volharden in het leren (in de diepte) van Qi Gong.
Tot in de les?
Gerard