Jo Dingenen

Van origine ben ik Jitsoka . Deze discipline heb ik een 30 tal jaren beoefend . Alhoewel er beweerd wordt dat met deze kennis je je optimaal kan beschermen , liet het me niet los dat het recht van de sterkste ( wie het meeste spierkracht heeft, wint ) toch van toepassing is . In mijn zoektocht naar verdediging, die ook aan minder sterke mensen de kans geeft zich degelijk te verdedigen, ben ik bij de oosterse stijl DIM MAK uitgekomen . Sinds 2006 verdiep ik me in deze verdedigingsvorm. 

Op de weg die ik sindsdien bewandeld heb , werd mij duidelijk dat Qi gong bij  Dim mak niet nodig maar noodzakelijk is . Door gaandeweg meer en meer Qi gong te beoefenen , groeide mijn fascinatie over wat er allemaal met de kennis en het beheersen van energie mogelijk is . De uitdrukking “ Chi gi dao “ ( energie gaat waar de aandacht hem stuurt ) is voor mij dan ook zeer belangrijk. 

Ik ben ook in mijn beroep Qi gong gaan gebruiken .Als verpleegkundige kon ik  de kennis van Qi gong goed gebruiken in het hef, duw en trekwerk wat dit beroep met zich meebrengt. Na het behalen van mijn lerarengraad in Qi gong ben ik les beginnen geven, zodat andere mensen ook mee kunnen genieten van de verschillende  oefeningen en daarbij hun spieren alsook hun gewrichten thuis kunnen oefenen . Daarbij besteed ik voortdurend aandacht aan het verder uitdiepen van de Qi gong oefeningen.  Qi gong beoefenaars kunnen dan groeien in de discipline . Verder heb ik mij ook verdiept in connect & flow behandeling . Dit geeft me de mogelijkheid om de energie in de diepte nog beter te bestuderen . 

De voorbije jaren heb ik  de tai chi vorm Cheng Man Ching uitgediept. Dit is  nu ook mee opgenomen in het lessenpakket .

Al de disciplines hebben één gemeenschappelijke noemer : en dat is QI GONG .

Sinds 2016 heb ik de graad Master in Qi-gong behaald , sinds 2017 de graad van 5é Dan kyusho jitsu wat overeenkomt met de graad van Master Dim Mak . 

Neem contact op met Jo Dingenen

Belgium

Onze privacyverklaring is van toepassing.